FODERVÄRD

Just nu finns inga inlagda annonser från medlemmmar

Vill du lägga in annons?

Läs här vilka uppgifter som behövs sedan mailar du till:

webmaster@norrskenskatten.se

Fodervärd innebär inte en "gratis" katt!


Att var fodervärd är ett stort ansvar och det är inte ett beslut som ska tas lättvindigt.
Vad det egentligen betyder är att man "avbetalar" en fodervärdskatt med de parningar/kullar som är överenskommet och tills kontraktet är fullföljt är det uppfödaren som är ägaren av katten. Det innebär att man förbinder sig till att sköta om katten på bästa sätt under flera år och ofta att den under den tiden ska hållas i utställningsskick om uppfödaren tänker ställa ut. Katten får självklart inte vara utekatt eller användas i avel av någon annan än uppfödaren under tiden.
Fodervärden står för alla vardagliga kostnader inkl. mat, kattsand, vaccin och ev. olyckor medan uppfödaren står för de avelsrelaterade delarna.
Att vara fodervärd åt en honkatt innebär oftast att ni även tar hand om kattungarna från födsel till leverans.
Att vara fodervärd till hankatt innebär oftast att man tar hem honor till sig för parning och de bör ha ett eget rum där de kan para sig ostört.

Att ha en fertil katt hemma är inte heller bara "guld och gröna skogar" för både honor och hanar ropar efter potentiella partners (en del sällan och andra nästan hela tiden) och båda kan, i värsta fall, markera revir.

Inom SVERAK finns det ett färdigskrivet fodervärdsavtal som ska användas.

Är du intresserad av att köpa en raskatt?


Då kan du även gå in på SVERAKs annonssida Köpakatt.se, där finnas endast raskatter med certifierad SVERAK-stamtavla!
Dessutom är det tryggt att veta att den som annonserar (kattannons, avelshane eller uppfödare) är medlem i en av våra SVERAK-klubbar.
www.köpakatt.se


Norrskenskatten ansvarar inte för innehållet i annonserna.